30 Ocak 2009 Cuma

Bal kabağı çorbası


Bal kabağı çorbası

Gerekli malzemeler

Yarım kilo balkabağı
1 Kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Litre tavuk suyu (bulyon da kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
1 Elma
1 Küçük paket krema
1 çay bardağı süt (sıcak)

Yapılışı:

Soğan mutfak robotunda doğranır. Tencereye konulan sıvı yağda pembeleşinceye kadar çevrilir. Temizlenip yıkanıp irice küp şeklinde doğranmış kabaklar ve sıcak tavuk suyu, tuz ilave edilir. Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soyulmuş 4-5 dilim elma ilave edilir. 5 dak daha pişirilir. Krema ve süt katılıp karıştırılır. El blenderi ile pütürsüz hale getirilir.

6 yorum:

Açalya

Blogunuz hayirli olsun, yillarin emegi var bu blogda...ellerinize saglik.
Ben yarin bu corbayi yam ile deneyecegim, evde o var cunku.

Açar Kızı

Teşekkür ederim. Şimdiden sizin de elinize sağlık afiyet olsun.

organizator

canım ablacım eşsiz tariflerinle karnımızı görüş ve tecrübelerinle de ruhumuzu doyuracağına inanıyorum, başarılar diliyorum.

Adsız

Merhaba,tarifleriniz icin tesekkurler. Ben et suyu konusunda sormak istiyorum. Bir turlu bu soruma cevap bulamadim, dogrusu soramadim kimseye simdiye kadar. Cogu yemek ve corbada (sizin tariflerde de oyle) et suyundan bahsediliyor ve gercekten cocuguma et suyu vermek isterim corbanin icinde. cunku baska turlu yemiyor et, tavuk. Sorum su: her corba yapista mesela tavukmu almamiz lazim suyunu kullanmak icin. O zaman her gun veya gun asiri tavuk alinmasi gibi bir durum ortaya cikiyor. Bu iste bir tuhaflik var gibime geldi. Tavuk suyu yerine evet bulyon'da olur ama gercek tavuk suyu icin baska ne yol var, sik sik tavuk almaktan baska. Siz ve diger insanlar bu konuda ne yapiyor acaba? Simdiden tesekkurler.

Adsız

Merhaba,tarifleriniz icin tesekkurler. Ben et suyu konusunda sormak istiyorum. Bir turlu bu soruma cevap bulamadim, dogrusu soramadim kimseye simdiye kadar. Cogu yemek ve corbada (sizin tariflerde de oyle) et suyundan bahsediliyor ve gercekten cocuguma et suyu vermek isterim corbanin icinde. cunku baska turlu yemiyor et, tavuk. Sorum su: her corba yapista mesela tavukmu almamiz lazim suyunu kullanmak icin. O zaman her gun veya gun asiri tavuk alinmasi gibi bir durum ortaya cikiyor. Bu iste bir tuhaflik var gibime geldi. Tavuk suyu yerine evet bulyon'da olur ama gercek tavuk suyu icin baska ne yol var, sik sik tavuk almaktan baska. Siz ve diger insanlar bu konuda ne yapiyor acaba? Simdiden tesekkurler.

Açar Kızı

Tavuk suyunu bazen hazır olarak aldıklarımı (konserve veya karton kutular içinde satılan) kullanıyorum .Bazen de dondurup sakdakladığım et suyu ya da yine dondurup sakladığım tavuk sularını kullanıyorum.
Et suyu için; benim alışveriş yaptığım Zabıha marketten dana kemikleri alıp bir saat suda bekletiyorum. Sonra üzerine çıkacak kadar su koyup tane karabiber, havuç, patates, tuz ,soğan koyup kaynatıyorum ve süzüyorum. Bunu poşetlere bölüp donduruyorum.
Tavuk suyu için de aynı uygulama geçerli. Tavukları napıyorsun derseniz onları da parçalayıp donduruyorum. Çeşitli yemeklerde kullanıyorum .(Fırında makarna,tavuklu börek,krepli tavuk, hatta ıspanak yemeğinde kıyma yerine )
Kemik suyu çocuklar ve yaşlılar için çok faydalı.
Sevgiyle kalın.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP