14 Aralık 2009 Pazartesi

Balkabaklı Tart



Gerekli Malzemeler:

Hamuru için :

100 Gr tereyağı (sert olacak)
1 Yumurta
1.5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

1.5 Su bardağı püre kabak tatlısı
1 Yumurta
3/4 Su bardağı krema
1 Çay kaşığı tarçın


Yapılışı:

Terayağı, un, yumurta ve kabartma tozu berberce karıştırılır.(ben rondoda karıştırıyorum) Biraz sert bir hamur elde edilir.
Bu hamur streçe sarılarak yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkarılan hamur yağlamış tart kalıbına elle yayılır. Kenarları biraz yükseltilir.
175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
Bal kabağından tatlı yapılır. Püre haline getirilir.
İçine yumurta, krema,ve tarçın konulur. (eğer balkabağı tatlısı yaparken tadı az olmuşsa içine 1 çay bardağı şeker ilave edebilirsiniz)
Bu karışım fırından çıkarılan tartın üzerine yayılarak tekrar fırına konur 35 dakika daha pişirilir.

1 yorum:

Adsız

ne güzel tarifler var sitesinizde.
tebrik ederim

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP