18 Aralık 2009 Cuma

Sebzeli et



1 Kg kuşbaşı et
1 Kuru soğan
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
100 Gr tereyağı
2 Havuç
1 Küçük kutu bezelye konservesi(veya donmuş bezelye )
100gr Taze fasulye
1 Patates

Yapılışı:

Beşamel sos yapımı:
50 Gr tereyağı
1 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Tuz
Muskat

Teflon çukur kapta tereyağı eritilir ,un konulur ,hafif sararana kadar kavrulur. Ocağın ateşi kapatılarak sıcak süt azar azar ilave edilir karıştırılrır .
Topak kalmaması sağlanır.
İçine bir fiske tuz ve bir fiske muskat konulur. Üzeri kaymamak tutması için kapakla kapatılır.

Soğan yemeklik doğranır . Sıvı yağda hafifçe çevrilir .
Tereyağı ve etler ilave edilir. Kavrulur . Üzerine 1 bardak sıcak su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmesi sağlanır Sırası ile küçük doğranmış havuç,taze fasulye ve patates ,tuz ,karabiber eklenir.Gerekiyorsa az su ilave edilir
Yarım saat kadar piştikten sonra borcama veya fırına daynıklı bir kaba alınır, üzerine beşamel sos ve rende kaşar konularak fırına konur 20 dakika pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP