17 Aralık 2009 Perşembe

Tavuklu Tart





Gerekli Malzemeler:

1 Bütün tavuk göğüs
3 Bardak su
1 Soğan
2 Havuç
100 Gr karnıbahar
100 Gr brokoli
1 Yemek kaşığı zeytin yağı
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Çay kaşığı fesleğen

Hamuru için:

2.5 Su bardağı un
3 Yemek kaşığı yoğurt
125 Gr tereyağı (ERİMEMİŞ)
1 Çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:
Tavuk ,soğan tuz ve karabiber ilavesiyle suda haşlanır.Derisi ve kemikleri ayıklanır .
Soğuduktan sonra etler didilir.
Havuç, brokoli,ve karnıbahar düdüklü tencerede buharda pişirme yöntemiyle pişirilir.
Pişerken üzerlerine zeytinyağı ve tuz konulur.

Tart hamurunun yapılışı:
Tereyağı,un ,yoğurt ,ve kabartma tozu rondoda karıştırılır.Sert bir hamur elde edilir.Bu hamur streçe sarılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Buzdolabından çıkarıldıktan sonra yağlanmış tart kalıbına konulur. Kenarları elle bastırılarak yükseltilir.Üzerine bıçak yardımıyla birkaç yerinden küçük çentikler açılır

Tavuk etleri , küçük küçük doğranan sebzeler ,tuz ,karabiber ve fesleğenle harmanlanır.
Hamurun üzerine yayılır.
Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi konularak fırına konur. 20 Dakika kadar pişirilir.

Beşamel sos :

50 Gr tereyağı
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
tuz (bir fiske)

Yapılışı:

Teflon çukur bir kapta tereyağı eritilir . Un konulup sararana kadar kavrulur. ocağın altı kapatılıp ısıtılmış süt azar azar ilave edilir ,karıştırılır.(Topak olmaması gerekiyor.) İçine tuz konur.

2 yorum:

fazi

tam da diyetteyim :) sanırım diyet yemeği olarak yapabilirim di mi? :)

Açar Kızı

Neden olmasın.Afiyetle.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP