15 Şubat 2009 Pazar

Armut Tatlısı


Ne zamandır armut tatlısı yapmak istiyor fakat fırsat bulamıyordum. Bu güne kısmetmiş.

Gerekli Malzemeler:

5 Armut
5 Çay bardağı toz şeker
1 Kahve fincanı su
1 Paket vanilyalı puding

Ayrıca
1 Çay bardağı şeker
1 Paket krema

Yapılışı:

Armutlar yıkanır, soyulur, yayvan bir tencereye konur. Her birinin üzerine bir çay bardağı toz şeker konur. Bir fincan su, azar azar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Bu arada puding pişirilip yumuşayıp pişen armutlar bu pudingin içine batırılır. Pudingin armutların üzerine yapışması sağlanır.

Ayrı bir kapta bir çay bardağı şeker, bir - iki damla su ilavesiyle erititilir. Krema ilave edilerek hızla karıştırırlır, böylece karamel elde edilmiş olunur. Bu karamel de pudingten çıkarılan armutların üzerine sos olarak konur.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP