24 Şubat 2009 Salı

Bademli bulgur pilavı


Bu sefer de değişiklik olsun diye bulgur pilavını kuş üzümlü ve bademli yaptım.

Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 Kuru soğan
3.5 su bardağı tavuk suyu ( veya su ve bulyon)
2 Domates (Veya 1 su bardağı doğranmış konserve domates)
125 Gr tereyağ
100 Gr tuzsuz badem (kabukları ayıklanmış)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yeni bahar

Yapılışı:

Soğan mutfak robotunda çekilir. Tereyağ, pilav tenceresine konur eritilir. Kabukları ayıklanmış bademler yağda çevrilir. Soğan ilave edilir hafifçe sararması sağlanır. Kuru üzüm ve domatesler konur onlar da kavrulur. Sıcak tavuk suyu ve tuz konur ve bulgur ilave edilir. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilip altı kapatılır. Baharatlar katılıp karıştırılır, demlenmesi beklenir.
(Bademlerin kabuklarını ayıklamak için sıcak suda bekletin)

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP