11 Şubat 2009 Çarşamba

Sebzeli Tavuk



Gerekli Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı tavuk
1 Kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı fesleğen
2 Havuç
2 Patates
1 Su bardağı kadar konserve bezelye
250 Gr taze fasulye
100 Gr teryağ
Yarım bardak su
Tuz
Yapılışı:
Soğan küçük küçük doğranır. Yıkanan tavuk etleri ,sıvı yağ ,yoğurt ve baharatlarla harmanlanıp marine olmak üzere 20 dakika bekletilir. Havuç ve fasulye ayrı, ayrı haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük doğranan havuç, patates,fasulye , bezelye ve tavuk etleri ile borcam tepsiye konur. Tuz, tereyağ ve su ilave edilerek 175 derece fırında 45 dakika pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP