27 Şubat 2009 Cuma

Ispanak, havuç püreli köfte


Bu gün çocuklara ıspanağı nasıl yedirebilirim derken aklıma Oktay ustanın tariflerinden biri geldi. Tarifte bizim için biraz değişiklik yaptım.

Gerekli Malzemeler:
400 Gr ıspanak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Kuru soğan
2 Havuç
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber
2 Çorba kaşığı krem peynir
2 Çorba kaşığı krema

Köfte İçin:
1 Kg köftelik kıyma
1 Kuru soğan
2 ince dilim ekmek içi
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı:

Soğan küçük küçük doğranır. Sıvı yağda çevrilir. Ispanaklar ayıklanıp yıkanır. Küçük doğranarak soğanlarla beraber kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. İçine krem peynir ve krema karıştırılır.
Havuçlar haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave edilerek püre haline getirilir.


Köftenin yapılışı:

Soğan rendelenir, içine bayat ekmek içi, zeytinyağı, baharatlar ve kıyma konularak yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir. Sonra el ile yuvarlak şekil verilir ortası çukurlaştırılr. (Ben hepsini aynı ebatta olaması açısından muffin kalıbına koyup ortalarını çukurlaştırdıktan sonra fırına koydum). 145 Derecede yarım saat pişen köfteler fırından çıkarılır. Başka bir kaba alınan köftelerin ortasına önce havuç püresi üzerine de ıspanaklı karışım konup tekrar fırına konur 10 dakika daha pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP