16 Aralık 2009 Çarşamba

Kara fasulye çorbası



Gerekli Malzemeler:

200 Gr siyah fasulye
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
2-3 Diş sarımsak
1 Havuç
100 Gr kuşbaşı et
Yarım çorba kaşığı kimyon
Yarım çorba kaşığı köri
Yarım demet maydanoz
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Litre et suyu (bulyon kullanabilirsiniz)

Fasulye, bir gün önceden ıslatıp az haşlanır.
Kuşbaşı etler az suda pişirilir.
Yemeklik doğranmış soğan,sıvı yağda kavrulur.
İçine sarımsak , rendelenmiş havuç, kimyon ve köri konulur kavurmaya devam edilir.
Tencereye et suyu ,fasulye ,haşlanmış kuşbaşı et,maydanoz ,tuz ,karabiber konulur .Ağzı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP